RSG Tromp Meesters
 
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Googleplus Google+ / YouTube
RSG Tromp Meesters  
Even voorstellen
Ben van Haaster

   
‘Kunst kan me gestolen worden’
Dat gebeurt dan ook met enige regelmaat. Bepaalde kunstwerken zijn kennelijk van grote waarde, in termen van geld. Mmh, lollig. Iemand die stelt dat kunst hem gestolen kan worden, bedoelt natuurlijk dat kunst niets aan zijn leven toevoegt. Klinkt helder, maar roept wel vragen op. Wat is het probleem met kunst? En wat verstaan we onder leven?

Wat is leven?
Om met het laatste te beginnen: wetenschappers ontdekten een rondwormsoort op meer dan een kilometer diepte in de aardkorst. Daar valt helemaal niets te zien of te horen. Het is wetenschappelijk gesproken wèl ‘leven’, maar een mens wil daar niet voor tekenen. Als mens wil je je verwonderen over andere mensen en over het leven.

Wat is het probleem met kunst?
Een schilderij, een concert of een gedicht. Als je het gezien, gehoord of gelezen hebt is het uit. Veel kunstenaars laten het daarbij. Terwijl de inspiratie van de kunstenaar niet altijd overkomt. De toeschouwer blijft steken in wat hij zelf al weet, denkt of voelt. Dat is jammer.

Wat kan de kunst daaraan doen?
Kunst is bij uitstek de taal van het gevoel. Voor als gewone woorden tekortschieten. Er is geen mens zonder gevoel. Zonder kunst blijft het echter aan de oppervlakte en is de wereld plat. Om echt contact te maken, moet de kunstenaar wel weg uit de gebouwen waar iedereen met het grootste gemak omheen loopt, de musea en concertzalen. Hij moet de wereld in. En zorgen voor wat rimpelingen in het bestaan, om te laten zien hoe onalledaags het gewone leven is.

~ Ben van Haaster, docent kunstvakken
 
Nikki Haarman

   
Ik ben Nikki Haarman, 24 jaar. Ik woon in Raalte. Ik ben sinds dit jaar leerlingbegeleider in het Onderwijsatelier aan de Stationsstraat. Naast mijn hbo-opleiding Pedagogiek heb ik ook mijn Master Orthopedagogiek afgerond.

Het onderwijs heeft altijd al een grote aantrekkingskracht op mij gehad. Doordat kinderen een groot deel van hun leven op school doorbrengen, wil ik bijdragen aan de manier waarop onderwijs iets voor een kind kan betekenen en daar te helpen waar ze vastlopen.

Mijn hobby’s zijn lezen, films en series kijken, uit eten gaan en muziek luisteren.
  
Elmatine Douma

   
Mijn naam is Elmatine Douma (rechts op de foto). Ik loop mijn LIO-stage op de RGS Tromp Meesters vanaf september tot en met de zomer 2018. Mijn vakcoach is Marten Beck. Ik ben op dinsdag tot en met donderdag op school te vinden. De rest van de week volg ik nog vakken in Groningen en/of Utrecht.

Ik ben momenteel bezig met de master educatie en communicatie in de bètawetenschappen in de richting educatie-scheikunde. Met deze master hoop ik een eerstegraadsbevoegdheid te behalen voor het schoolvak scheikunde.

Hiervoor heb ik de bachelor biomedische wetenschappen gedaan in Utrecht. Ik ben geswitcht naar educatie, omdat het contact met de leerlingen mij erg leuk lijkt. Dit is de eerste stage die ik loop en ik verwacht dan ook een hoop te leren. Verder houd ik ontzettend van koken en het genieten van het resultaat, het liefst met vrienden of familie. Ik ben geboren in Kollumerzwaag, en woon momenteel met mijn man in Leeuwarden.
 
Stijn van Wezep

 
Mijn naam is Stijn van Wezep. Sinds dit schooljaar werk ik als LIO-student aan de RSG Tromp Meesters. Ik ben 22 jaar en geef aardrijkskunde aan de brugklas mavo/havo, twee havo en drie havo. Ik woon in Eesveen. Ik studeer aan de lerarenopleiding aardrijskunde op de NHL te Leeuwarden

Naast mijn passie voor aardrijkskunde, heb ik ook een passie voor muziek en auto`s.  Ik speel gitaar en luister heel erg veel muziek.  




Saskia Modderman

 
Even voorstellen: Mijn naam is Saskia Modderman, ik woon in Wolvega, ben getrouwd met Roelof en moeder van een dochter van 20 (Maaike) en een zoon (Jelke Pyter) van 17 jaar. Met ingang van dit schooljaar ben ik begonnen als leerlingbegeleider in het OnderwijsAtelier aan de Stationstraat.

Verder ben ik ook nog als leerlingbegeleider werkzaam aan het Linde College in Wolvega.

Mijn hobby’s zijn hardlopen en drummen. 







Frieda Zuidhoff

 
Ik ben Frieda Zuidhoff en ben in september begonnen op de Lijsterbesstraat als docent aardrijkskunde. Ik ben 48 jaar, woon in Amersfoort, ben getrouwd en heb twee kinderen: een zoon van 16 en een dochter van 14 jaar. Lang geleden heb ik fysische geografie gestudeerd in Utrecht en heb ik een promotiestudie gedaan in Uppsala, Zweden.  We hebben daardoor 7 jaar in Zweden gewoond en de kinderen zijn er geboren. Daarna heb ik 14 jaar gewerkt als fysisch geograaf bij een archeologisch opgravingsbedrijf. De laatste jaren merkte ik dat ik te weinig voldoening haalde uit mijn werk en ben ik in 2015 begonnen met de opleiding voor 1e graads docent aardrijkskunde op de Universiteit Utrecht in deeltijd. Ik heb afgelopen 11 oktober mijn masterdiploma uitgereikt gekregen.

Naast werk en gezin heb ik een biologische moestuin, een bloementuin en hou ik van fietsen en wandelen in de natuur. Samen met mijn man dans ik in een internationale dansgroep, waarbij mijn specialiteit Zweedse volksdans is. Daarnaast speel ik blokfluit in het Purcell Kamerorkest in Amsterdam waarbij we drie keer per jaar een concert geven in de Engelse kerk op het Begijnhof.